ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΟμελέτα με κολοκυθανθούς, φέτα και δυόσμοΟμελέτα με κολοκυθανθούς, φέτα και δυόσμο
15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την κολοκυθένια Κιμώλου, βάζουμε τα τριμμένα κολοκύθια σε ένα σουρωτήρι, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για 4 - 5 λεπτά να στραγγίξουν από τα υγρά τους.
  2. Τα στύβουμε καλά με τα χέρια ώστε να «στεγνώσουν» όσο περισσότερο γίνεται.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  4. Λαδώνουμε με 30 ml από το ελαιόλαδο ένα μικρό ταψί, διαμέτρου περίπου 24 εκ.
  5. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και το αλεύρι, με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν.
  6. Προσθέτουμε τα κολοκύθια, την κάππαρη, τα κρεμμυδάκια, την ντομάτα, τη ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  7. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου 18 - 20 λεπτά, μέχρι να πήξει η ομελέτα και να ροδίσει στην επιφάνεια.

Ένα δροσερό και αρωματικό κρητικό χαρμάνι με Θραψαθήρι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 124.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών