15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 2 πεϊνιρλί

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

Διαδικασία

Ζύμη

  1. Ενώνουμε όλα τα υλικά σε μπολ και ζυμώνουμε καλά τη ζύμη, ώσπου να γίνει απαλή και εύπλαστη.
  2. Αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί και πλάθουμε σε δύο μπαλάκια.
  3. Ανοίγουμε κάθε ζυμάρι σε σχήμα πεϊνιρλί.

Γέμιση

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κολοκύθια για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν λίγο.
  2. Αδειάζουμε σε μπολ και αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά, ελάχιστο αλάτι (διότι η κοπανιστή είναι αρκετά αλμυρή) και πιπέρι και ανακατεύουμε.

Πεϊνιρλί

  1. Προθερμαίνουμε καλά τον φούρνο στους 220°C και καλύπτουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  2. Τακτοποιούμε τη γέμιση πάνω στα πεϊνιρλί και μοιράζουμε την κοπανιστή εδώ κι εκεί σε διάφορα σημεία.
  3. Βάζουμε τα πεϊνιρλί στο ταψί και ψήνουμε για 10-12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  4. Ξεφουρνίζουμε και γαρνίρουμε με τον ψιλοκομμένο δυόσμο.

Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Συνταγές με Κολοκυθάκια

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Συνταγές για Σνακ

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών