15'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
30'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 2 πεϊνιρλίΓια τη ζύμη
Για τη γέμιση
Διαδικασία
Ζύμη
- Ενώνουμε όλα τα υλικά σε μπολ και ζυμώνουμε καλά τη ζύμη, ώσπου να γίνει απαλή και εύπλαστη.
- Αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί και πλάθουμε σε δύο μπαλάκια.
- Ανοίγουμε κάθε ζυμάρι σε σχήμα πεϊνιρλί.
Γέμιση
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κολοκύθια για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν λίγο.
- Αδειάζουμε σε μπολ και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά, ελάχιστο αλάτι (διότι η κοπανιστή είναι αρκετά αλμυρή) και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Πεϊνιρλί
- Προθερμαίνουμε καλά τον φούρνο στους 220°C και καλύπτουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Τακτοποιούμε τη γέμιση πάνω στα πεϊνιρλί και μοιράζουμε την κοπανιστή εδώ κι εκεί σε διάφορα σημεία.
- Βάζουμε τα πεϊνιρλί στο ταψί και ψήνουμε για 10-12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Ξεφουρνίζουμε και γαρνίρουμε με τον ψιλοκομμένο δυόσμο.