1 ώρα προετοιμασία
2 ώρες και 15' μαγείρεμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 130°C.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  3. Ψιλοκόβουμε 30 από τους κολοκυθοανθούς και τους ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα κολοκύθια. Ανακατεύουμε και σοτάρουμε για άλλα 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε και το ρύζι, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, να λαδωθεί καλά, και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Προσθέτουμε το λεμόνι, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  5. Γεμίζουμε προσεκτικά τους υπόλοιπους 40 ανθούς, χωρίς να τους πιέζουμε πολύ – δεν τους παραγεμίζουμε, για να αφήσουμε χώρο στο ρύζι να διογκωθεί. Διπλώνουμε προς τα μέσα τις άκρες τους για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση και τους βάζουμε σε ταψί που ιδανικά να τους χωράει ακριβώς, τον έναν δίπλα στον άλλο. Περιχύνουμε με τον ζεστό ζωμό και καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
  6. Ψήνουμε για περίπου 2 ώρες, μέχρι να φουσκώσει και να μαλακώσει το ρύζι. Αφήνουμε το φαγητό να «σταθεί» τουλάχιστον 1 ώρα και σερβίρουμε.

Συνταγές με Κολοκυθάκια

Συνταγές με Λαχανικά

Συνταγές με Ρύζι

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών