Η κυρία Ευαγγελία Ματσάντου-Αλεφραγκή, που μας την ετοίμασε, λέει ότι τη ζάχαρη στο πασπάλισμα μπορούμε να την παραλείψουμε γιατί η κοπανιά είναι ήδη γλυκιά από τις σταφίδες.
15' παρασκευή
Σύνολο: 15'
Υλικά
Κομμάτια: 12-14Διαδικασία
- Για την κοπανιά, ξεκινάμε και σε μεγάλο γουδί (ή στον πολυκόφτη), θρυμματίζουμε τα παξιμάδια, μέχρι να γίνουν σαν χοντρά ψίχουλα.
- Προσθέτουμε σταδιακά το σουσάμι, την κανέλα και τις σταφίδες και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να φτιάξουμε ένα μείγμα σαν πολύ σφικτή ζύμη.
- Το πλάθουμε σε μπαλάκια ή σε κάπως μακρουλά κομμάτια σαν λεπτά σουτζουκάκια με βάρος περίπου 30 γρ.
- Αν θέλουμε, σε ένα ταψάκι ρίχνουμε επιπλέον ζάχαρη ή καβουρδισμένο σουσάμι (ή και τα δύο) και κυλάμε εκεί τις μπαλίτσες για να καλυφθούν παντού.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 221.