
30'
προετοιμασία
20' ψήσιμο
30'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Υλικά
Τεμάχια: 10Σιρόπι
Κρέμα πατισερί
Κορνέ
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κορνέ με κρέμα, ξεκινάμε με το σιρόπι.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά (μετράμε από τη στιγμή που θα αρχίσει το μείγμα να κοχλάζει).
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.
Κρέμα πατισερί
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
- Παράλληλα, σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν. Λίγο πριν βράσει το γάλα, αδειάζουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών.
- Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και κρέμα γάλακτος. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα.
- Την αδειάζουμε σε ένα πυρέξ, τη στρώνουμε ομοιόμορφα και απλώνουμε στην επιφάνεια διάφανη μεμβράνη, για να μην κάνει κρούστα. Αφήνουμε να χλιάνει και τη βάζουμε στο ψυγείο.
Κορνέ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Κόβουμε τις σφολιάτες κατά πλάτος σε λωρίδες πάχους 3 εκ. Τυλίγουμε δύο λωρίδες σφολιάτας σε κάθε κώνο και πιέζουμε καλά τις ενώσεις για να μην ανοίξουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
- Τοποθετούμε τους κώνους σε όρθια θέση σε ένα ταψί. Τους αλείφουμε με τον κρόκο και ψήνουμε για 20 λεπτά.
- Αφαιρούμε τις ψημένες σφολιάτες από τους κώνους και όπως είναι ακόμα καυτές τις βάζουμε στο κρύο σιρόπι. Τις αφήνουμε για 10 δευτερόλεπτα (μετράμε μέχρι το 10) και τις αφαιρούμε. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Σερβίρισμα
- Βγάζουμε την κρέμα πατισερί από το ψυγείο και την ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Γεμίζουμε κάθε κορνέ με την κρέμα πατισερί και διακοσμούμε στα ανοίγματα με λίγη από τη σαντιγί, αμύγδαλο φιλέ και τα κεράσια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 53.