ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοτόπουλο γιουβέτσι στην κατσαρόλα με έτοιμο πέστο βασιλικούΚοτόπουλο γιουβέτσι στην κατσαρόλα με έτοιμο πέστο βασιλικού
10' προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
30' αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 10'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για το κοτόπουλο με πλιγούρι ξεκινάμε και σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το κοτόπουλο και νερό τόσο που να το καλύψει κατά 4-5 εκ
  2. Το βράζουμε σκέτο για τουλάχιστον 1 1⁄2 ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά, ξαφρίζοντας σχολαστικά τα πρώτα λεπτά, μέχρι το νερό να γίνει εντελώς διαυγές.
  3. Ελέγχουμε τακτικά ώστε να προσθέτουμε ανάλογο νερό όταν μειώνεται.
  4. Αλατίζουμε τα τελευταία λεπτά του μαγειρέματος.
  5. Στραγγίζουμε το κοτόπουλο και μόλις κρυώσει λίγο, το κόβουμε σε μερίδες.
  6. Σουρώνουμε τον ζωμό και μετράμε: για το 1 φλιτζ. τσαγιού πλιγούρι της συνταγής θα χρειαστούμε 2 γεμάτα φλιτζ. τσαγιού ζωμό.
  7. Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά την κατσαρόλα.
  8. Ζεσταίνουμε εκεί το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 1-2 λεπτά, μέχρι να μαραθεί.
  9. Προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις μεριές.
  10. Ρίχνουμε τα σκόρδα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, σοτάρουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε με την ντομάτα και τον ζωμό του κοτόπουλου που αφήσαμε στην άκρη.
  11. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρουν βράση.
  12. Ρίχνουμε το πλιγούρι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά.
  13. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και αφήνουμε στην άκρη για 10-15 λεπτά, μέχρι το πλιγούρι να απορροφήσει τον ζωμό και να μελώσει.
  14. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 205.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT