Ο Βάλτερ Φανιόνι, ιδιοκτήτης του Al Convento, του πρώτου ιταλικού εστιατορίου στην Αθήνα, μας έδωσε μια παλιά, αυθεντική συνταγή για κοτολέτες με τον τρόπο της Μπολόνια. «Αυτή τη συνταγή την κάνουν στην Μπολόνια από το 1300, ίσως και παλαιότερα. Οι κοτολέτες είναι από τις αγαπημένες μου συνταγές. Τις είχαμε κι εμείς στο Μιλάνο, αλλά εκεί συνηθίζαμε και τις τρώγαμε σκέτες. Ήταν μια απλή τηγανητή κοτολέτα. Το σκεπτικό με την κοτολέτα είναι ότι τη χρησιμοποιούμε σαν βάση, όπως στην πίτσα, πάνω στην οποία χτίζουμε τα υλικά της επιλογής μας», λέει ο ίδιος.
