ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοτολέτα α λα μιλανέζεΚοτολέτα α λα μιλανέζε

Ο Βάλτερ Φανιόνι, ιδιοκτήτης του Al Convento, του πρώτου ιταλικού εστιατορίου στην Αθήνα, μας έδωσε μια παλιά, αυθεντική συνταγή για κοτολέτες με τον τρόπο της Μπολόνια. «Αυτή τη συνταγή την κάνουν στην Μπολόνια από το 1300, ίσως και παλαιότερα. Οι κοτολέτες είναι από τις αγαπημένες μου συνταγές. Τις είχαμε κι εμείς στο Μιλάνο, αλλά εκεί συνηθίζαμε και τις τρώγαμε σκέτες. Ήταν μια απλή τηγανητή κοτολέτα. Το σκεπτικό με την κοτολέτα είναι ότι τη χρησιμοποιούμε σαν βάση, όπως στην πίτσα, πάνω στην οποία χτίζουμε τα υλικά της επιλογής μας», λέει ο ίδιος.

10' προετοιμασία
3' ψήσιμο
Σύνολο: 13'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Βάζουμε τα χτυπημένα αυγά σε ένα βαθύ πιάτο και τη φρυγανιά σε ένα άλλο.
  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το βούτυρο με το λάδι.
  3. Περνάμε τις φέτες του κρέατος πρώτα από το αυγό και μετά από τη φρυγανιά, για να τις πανάρουμε.
  4. Τις βάζουμε στο τηγάνι, τη μία δίπλα στην άλλη, και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  5. Αλατίζουμε ελαφρώς, γιατί το προσούτο και η παρμεζάνα είναι ήδη αρκετά αλμυρά.
  6. Τοποθετούμε πάνω σε κάθε κοτολέτα από 1 φέτα προσούτο και από 1 κουταλιά παρμεζάνα τριμμένη. Σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και το αφήνουμε στο μάτι για ακόμα 1 λεπτό.
  7. Σερβίρουμε τις κοτολέτες σε πιάτα μαζί με 1 κουταλιά σάλτσα ντομάτας σε καθεμία.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 190.

Άρθρα και Συνταγές με Αλλαντικά

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών