20' προετοιμασία
16' ψήσιμο
6 ώρες αναμονή
Σύνολο: 6 ώρες και 36'

Υλικά

Μερίδες: 8-10

Για τη μαρινάδα

Διαδικασία

Μαρινάρισμα

  1. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα. Ρίχνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας, μέχρι να καλυφθούν παντού.
  2. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 4 - 6 ώρες, να μαριναριστούν.

Ψήσιμο

  1. Τα ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε ψησταριά υγραερίου, σε δυνατή φωτιά, για περίπου 7 - 8 λεπτά από κάθε πλευρά.

Η δοκιμή μας

  1. Ψήσαμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε ψησταριά υγραερίου (11,8 ΚW) σε δυνατή φωτιά και σε καλά λαδωμένη σχάρα.
  2. Ανάλογα με την ένταση του αέρα μπορεί η φωτιά να χαμηλώσει, γι’ αυτό κι εμείς, όποτε χαμήλωνε η φωτιά, κλείναμε το καπάκι της ψησταριάς για 1 λεπτό, μέχρι να ανέβει πάλι σε υψηλή θερμοκρασία.
  3. Χρειάστηκαν 7 - 8 λεπτά μέχρι να ψηθούν από τη μία πλευρά και να ξεκολλούν εύκολα από τη σχάρα, ώστε να μπορούμε να τα γυρίσουμε και άλλα 7 - 8 λεπτά από την άλλη, μέχρι να ψηθούν καλά αλλά να παραμείνουν ζουμερά.

Σερβίρισμα

  1. Τα σερβίρουμε ζεστά με ψημένα καλαμπόκια.

Μυστικά

*Το μπέρμπον γεννήθηκε στις νότιες πολιτείες της Αμερικής και η διαφορά του από τα άλλα είδη ουίσκι είναι ότι ως πρώτη ύλη έχει το καλαμπόκι και όχι το κριθάρι ή τη σίκαλη και ωριμάζει σε καπνισμένα δρύινα βαρέλια για τουλάχιστον 2 χρόνια σε καπνισμένα δρύινα βαρέλια.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών