20'
προετοιμασία
16' ψήσιμο
6 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 6 ώρες και 36'
Υλικά
Μερίδες: 8-10Για τη μαρινάδα
Διαδικασία
Μαρινάρισμα
- Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα. Ρίχνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας, μέχρι να καλυφθούν παντού.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 4 - 6 ώρες, να μαριναριστούν.
Ψήσιμο
- Τα ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε ψησταριά υγραερίου, σε δυνατή φωτιά, για περίπου 7 - 8 λεπτά από κάθε πλευρά.
Η δοκιμή μας
- Ψήσαμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε ψησταριά υγραερίου (11,8 ΚW) σε δυνατή φωτιά και σε καλά λαδωμένη σχάρα.
- Ανάλογα με την ένταση του αέρα μπορεί η φωτιά να χαμηλώσει, γι’ αυτό κι εμείς, όποτε χαμήλωνε η φωτιά, κλείναμε το καπάκι της ψησταριάς για 1 λεπτό, μέχρι να ανέβει πάλι σε υψηλή θερμοκρασία.
- Χρειάστηκαν 7 - 8 λεπτά μέχρι να ψηθούν από τη μία πλευρά και να ξεκολλούν εύκολα από τη σχάρα, ώστε να μπορούμε να τα γυρίσουμε και άλλα 7 - 8 λεπτά από την άλλη, μέχρι να ψηθούν καλά αλλά να παραμείνουν ζουμερά.
Σερβίρισμα
- Τα σερβίρουμε ζεστά με ψημένα καλαμπόκια.
Μυστικά
*Το μπέρμπον γεννήθηκε στις νότιες πολιτείες της Αμερικής και η διαφορά του από τα άλλα είδη ουίσκι είναι ότι ως πρώτη ύλη έχει το καλαμπόκι και όχι το κριθάρι ή τη σίκαλη και ωριμάζει σε καπνισμένα δρύινα βαρέλια για τουλάχιστον 2 χρόνια σε καπνισμένα δρύινα βαρέλια.