20' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμε στο μισό ελαιόλαδο τα κομμάτια του κοτόπουλου σε μέτρια φωτιά (σε δύο δόσεις αν δεν χωράνε όλα μαζί), για περίπου 6 - 7 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα.
  2. Πετάμε το λίπος από την κατσαρόλα, αν έχουν βγάλει πολύ, και στο άλλο μισό ελαιόλαδο σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα ξερά κρεμμύδια και όλες τις πιπεριές για μερικά λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μη ροδίσουν.
  3. Σβήνουμε με το κρασί, μαγειρεύουμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, και ρίχνουμε το ζωμό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά και ρίχνουμε τις ντομάτες και τον αστεροειδή γλυκάνισο. Μόλις το φαγητό κοχλάσει έντονα, βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα τα κομμάτια του κοτόπουλου, χαμηλώνουμε τη φωτιά (στο 1 για μάτια με κλίμακα μέχρι το 3, στο 3 για μάτια μέχρι το 9), σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 35 - 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου.
  4. Τα κομμάτια του στήθους μπορεί να έχουν γίνει λίγα λεπτά νωρίτερα, οπότε τα ελέγχουμε. Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και ελέγχουμε τη σάλτσα· αν είναι αρκετά ρευστή, τη βράζουμε για 5 - 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά, μέχρι να δέσει ελαφρώς. Προσθέτουμε τη ρίγανη και το βασιλικό και ανακατεύουμε.
  5. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα. Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα και ψωμί.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών