ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοτόπουλο κοκκινιστό με κανέλα και μπαχάριΚοτόπουλο κοκκινιστό με κανέλα και μπαχάρι
15' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για το κοτόπουλο κοκκινιστό με πράσινες ελιές, σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε πολύ δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κομμάτια κοτόπουλου σε δύο δόσεις.
  2. Σοτάρουμε κάθε δόση για όσο χρειαστεί, χωρίς να γυρίσουμε τα κομμάτια, μέχρι η κάτω πλευρά τους να ροδίσει καλά και να ξεκολλά εύκολα αν προσπαθήσουμε να τα ανασηκώσουμε.
  3. Έπειτα, τα σοτάρουμε και από την άλλη πλευρά, μέχρι να ροδίσει καλά και αυτή.
  4. Βγάζουμε την πρώτη δόση κομματιών, τη βάζουμε σε πιατέλα και σοτάρουμε τη δεύτερη δόση με τον ίδιο τρόπο. Βάζουμε και τη δεύτερη δόση στην πιατέλα, μαζί με την πρώτη.
  5. Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια, σε χαμηλότερη φωτιά, μέχρι να μελώσουν καλά αλλά να μη ροδίσουν. Ξαναβάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου στην κατσαρόλα, δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι.
  6. Ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλήσουν τα καμένα υπολείμματα από τον πάτο του σκεύους και προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να καλύψει τα κομμάτια μέχρι λίγο πάνω από τη μέση.
  7. Ρίχνουμε και τον πελτέ, ανακατεύουμε και αφήνουμε το υγρό να πάρει βράση, ξαφρίζοντας κυρίως στα πλαϊνά της κατσαρόλας.
  8. Χαμηλώνουμε καλά τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε το σκεύος και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά το ψαχνό. Περίπου 15 λεπτά πριν από το τέλος του μαγειρέματος, ρίχνουμε και τις ελιές και ολοκληρώνουμε το μαγείρεμα, μέχρι η σάλτσα να δέσει ωραία.
  9. Σερβίρουμε το κοτόπουλο κοκκινιστό με πράσινες ελιές με πιλάφι ή με ζυμαρικά της αρεσκείας μας.

Μυστικά

Το μυστικό της συνταγής είναι να τσιγαριστεί καλά το κοτόπουλο σε πολύ δυνατή φωτιά, να ροδίσει και να «καβουρδιστεί».

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 186.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών