30' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

Για το κοτόπουλο

  1. Πλένουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, τα στεγνώνουμε πολύ καλά και τα αλατοπιπερώνουμε.
  2. Βάζουμε μια μεγάλη, χαμηλή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, χωρίς να προσθέσουμε λάδι, και την αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
  3. Βάζουμε το κοτόπουλο, προσθέτουμε το μισό λάδι και ροδίζουμε καλά το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές.
  4. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τη δάφνη, ανακατεύουμε, σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά και ρίχνουμε και τα μανιτάρια.
  5. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά ακόμα και ρίχνουμε το κρασί.
  6. Αφού πάρει μια γερή βράση, προσθέτουμε 1 ποτήρι βραστό νερό (όχι παραπάνω, γιατί τα μανιτάρια θα βγάλουν τα δικά τους υγρά), χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 50 λεπτα.
  7. Αν στεγνώσει το φαγητό προτού μαγειρευτεί, προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό.

Για την σάλτσα

  1. Οταν το φαγητό μας είναι έτοιμο, παίρνουμε 1/2 κουτάλα από τη σάλτσα του κοτόπουλου (μαζί με 2 - 3 κομμάτια από τα μανιτάρια και κρεμμύδια) και τη χτυπάμε στο μούλτι μαζί με τη μουστάρδα, τη ρίγανη, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  2. Περιχύνουμε με αυτό το μείγμα το φαγητό, κουνάμε λίγο την κατσαρόλα, δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια βράση ώστε να δέσει η σάλτσα.
  3. Αποσύρουμε, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε.
  4. Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με πράσινη σαλάτα, με πατάτες τηγανητές, με πιλάφι ή απλώς με ψωμί.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών