30'
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Για το κοτόπουλο κρασάτο με μανιτάρια
Διαδικασία
- Για το κοτόπουλο ξεκινάμε και πλένουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, τα στεγνώνουμε πολύ καλά και τα αλατοπιπερώνουμε.
- Βάζουμε μια μεγάλη, χαμηλή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, χωρίς να προσθέσουμε λάδι, και την αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
- Βάζουμε το κοτόπουλο, προσθέτουμε το μισό λάδι και ροδίζουμε καλά το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τη δάφνη, ανακατεύουμε, σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά και ρίχνουμε και τα μανιτάρια.
- Ανακατεύουμε για 2 λεπτά ακόμα και ρίχνουμε το κρασί.
- Αφού πάρει μια γερή βράση, προσθέτουμε 1 ποτήρι βραστό νερό (όχι παραπάνω, γιατί τα μανιτάρια θα βγάλουν τα δικά τους υγρά), χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 50 λεπτα.
- Αν στεγνώσει το φαγητό προτού μαγειρευτεί, προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό.
Για την σάλτσα
- Οταν το φαγητό μας είναι έτοιμο, παίρνουμε 1/2 κουτάλα από τη σάλτσα του κοτόπουλου (μαζί με 2 - 3 κομμάτια από τα μανιτάρια και κρεμμύδια) και τη χτυπάμε στο μούλτι μαζί με τη μουστάρδα, τη ρίγανη, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Περιχύνουμε με αυτό το μείγμα το φαγητό, κουνάμε λίγο την κατσαρόλα, δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια βράση ώστε να δέσει η σάλτσα.
- Αποσύρουμε, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε.
- Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με πράσινη σαλάτα, με πατάτες τηγανητές, με πιλάφι ή απλώς με ψωμί.