15'
προετοιμασία
55' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Διαδικασία
- Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέτουμε τα αγκιναράκια και το κρεμμύδι, και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε για 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τον χυμό, τον δυόσμο και νερό τόσο, ώστε να μισοκαλύψει τα υλικά.
- Μετριάζουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 40 λεπτά, με σκεπασμένο σκεύος.
- Προσθέτουμε τις ελιές και την κάππαρη και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
- Συνοδεύουμε το κοτόπουλο με ελιές και αγκιναράκια λαδιού, με αφράτο πιλάφι.