Ήπια γεύση έχει το κοτόπουλο και χρειάζεται μια έντονη πινελιά. Ασυνήθιστη επιλογή τα αγκιναράκια, αλλά υπέροχη.

15' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσει.
  2. Προσθέτουμε τα αγκιναράκια και το κρεμμύδι, και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
  3. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε για 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τον χυμό, τον δυόσμο και νερό τόσο, ώστε να μισοκαλύψει τα υλικά.
  4. Μετριάζουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 40 λεπτά, με σκεπασμένο σκεύος.
  5. Προσθέτουμε τις ελιές και την κάππαρη και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
  6. Συνοδεύουμε με αφράτο πιλάφι.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών