15'
προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 4Για το κοτόπουλο
Για την κρούστα
Διαδικασία
- Ξεκινάμε με την κρούστα και σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της κρούστας (αλεύρι ή φρυγανιά, ρίγανη, θυμάρι, πάπρικα, κόλιανδρος, μαϊντανός, ξύσμα, κεφαλοτύρι, αλατοπίπερο).
- Προχωράμε στο κοτόπουλο και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Πλένουμε και σκουπίζουμε τα κομμένα φιλέτα του κοτόπουλου.
- Τα πασπαλίζουμε καλά με αλατοπίπερο και από τις δύο πλευρές και τα στρώνουμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ελαφρώς λαδωμένο πυρίμαχο ταψάκι που να τα χωράει άνετα.
- Ανάμεσα στα φιλέτα στριμώχνουμε τα κολοκυθάκια, τους ανθούς, τα φετάκια σκόρδου και τα κομμένα ντοματίνια.
- Περιχύνουμε με τα 100 ml ελαιόλαδο και σκορπίζουμε στο ταψί το μείγμα της κρούστας, φροντίζοντας να καλύψουμε εντελώς το κοτόπουλο και τα λαχανικά, χωρίς να αφήσουμε κενά.
- Βάζουμε το ταψάκι στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι η κρούστα να ροδίσει και τα φιλέτα να ψηθούν καλά.
- Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και συνοδεύουμε, αν θέλουμε, με απλό πιλάφι.
Μυστικά
Το μυστικό της νοστιμιάς είναι στην κρούστα μυρωδικών.