Το μυστικό της νοστιμιάς είναι στην κρούστα μυρωδικών…

15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το κοτόπουλο

Για την κρούστα

Διαδικασία

  1. Κρούστα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της κρούστας (αλεύρι ή φρυγανιά, ρίγανη, θυμάρι, πάπρικα, κόλιανδρος, μαϊντανός, ξύσμα, κεφαλοτύρι, αλατοπίπερο).
  2. Κοτόπουλο: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Πλένουμε και σκουπίζουμε τα κομμένα φιλέτα του κοτόπουλου. Τα πασπαλίζουμε καλά με αλατοπίπερο και από τις δύο πλευρές και τα στρώνουμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ελαφρώς λαδωμένο πυρίμαχο ταψάκι που να τα χωράει άνετα. Ανάμεσα στα φιλέτα στριμώχνουμε τα κολοκυθάκια, τους ανθούς, τα φετάκια σκόρδου και τα κομμένα ντοματίνια.
  3. Περιχύνουμε με τα 100 ml ελαιόλαδο και σκορπίζουμε στο ταψί το μείγμα της κρούστας, φροντίζοντας να καλύψουμε εντελώς το κοτόπουλο και τα λαχανικά, χωρίς να αφήσουμε κενά. Βάζουμε το ταψάκι στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι η κρούστα να ροδίσει και τα φιλέτα να ψηθούν καλά. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και συνοδεύουμε, αν θέλουμε, με απλό πιλάφι.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών