Συνοδεύουμε με βραστές πατάτες ή πιλάφι και σαλάτα της αρεσκείας μας.

10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει πολύ καλά το σκεύος, βάζουμε το μισό λάδι, το κοτόπουλο και το μπαχάρι. Σοτάρουμε το κοτόπουλο για 3 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά από την πλευρά που ακουμπά στο σκεύος και στη συνέχεια ανακατεύουμε ώστε να ροδίσει και από τις άλλες μεριές. Βγάζουμε το κοτόπουλο και ρίχνουμε στο σκεύος τα μανιτάρια και το υπόλοιπο λάδι. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν και να πιουν τα υγρά τους, για περίπου 5 - 6 λεπτά. Ρίχνουμε τη φρυγανιά και ανακατεύουμε να απορροφήσει τυχόν υγρά και να ροδίσει και αυτή. Επαναφέρουμε το κοτόπουλο στο σκεύος, ρίχνουμε το κρασί και το ξίδι και μαγειρεύουμε μέχρι να μείνουν ελάχιστα υγρά σαν σάλτσα και να γίνει το κοτόπουλο - λογικά δεν θέλει πάνω από 4 - 5 λεπτά. Χρειάζεται προσοχή για να μη μας στεγνώσει. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και αποσύρουμε. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με πουρέ πατάτας ή λευκό πιλάφι και σαλάτα της αρεσκείας μας.
  2. Στο ποτήρι: Ένα Cabernet Sauvignon με Aγιωργίτικο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών