25'
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 25'
Υλικά
Μερίδες: 8 - 10Διαδικασία
- Για το ρύζι με κοτόπουλο στο φούρνο, πλένουµε το ρύζι και το στραγγίζουµε.
- Σε ένα σουρωτήρι ρίχνουµε τις φέτες κρεµµυδιού, πασπαλίζουµε µε αλάτι και τις αφήνουµε για 10 λεπτά. Τις ξεπλένουµε και τις στεγνώνουµε µε χαρτί κουζίνας.
- Σε µια µεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουµε το λάδι και το βούτυρο σε µέτρια φωτιά. Προσθέτουµε το ξυλάκι κανέλας, τις κάψες κάρδαµου και τα γαρίφαλα και µαγειρεύουµε για 1-2 λεπτά, µέχρι να καβουρδιστούν.
- Χαµηλώνουµε τη φωτιά και ρίχνουµε τον αστεροειδή γλυκάνισο και το κρεµµύδι. Σοτάρουµε για 3-4 λεπτά ή µέχρι να ροδίσει το κρεµµύδι.
- Προσθέτουµε το τζίντζερ και το σκόρδο και σοτάρουµε για 1 λεπτό ή µέχρι να χρυσίσει το σκόρδο. Βάζουµε το κοτόπουλο, αυξάνουµε τη φωτιά σε µέτρια και σοτάρουµε το κοτόπουλο για 8-10 λεπτά ή µέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Ρίχνουµε τα τσίλι, το ξινόγαλο και αλάτι. Μαγειρεύουµε για 10-15 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσει το κοτόπουλο και να µειωθούν τα υγρά κατά το ήµισυ.
- Προσθέτουµε στο κοτόπουλο την ντοµάτα και το γάλα καρύδας και µαγειρεύουµε για 5-6 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσει η ντοµάτα.
- Προσθέτουµε στο κοτόπουλο και τον ζωµό και αφήνουµε το φαγητό να πάρει βράση. Προσθέτουµε το ρύζι και ανακατεύουµε.
- Αλατοπιπερώνουµε και µαγειρεύουµε το κοτόπουλο με το ρύζι για 10 λεπτά ή µέχρι να απορροφήσει το ρύζι τα υγρά της κατσαρόλας.
- Για το κοτοπουλο με ρύζι, προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 220°C.
- Μεταφέρουµε το όλον από την κατσαρόλα σε ένα µεγάλο ταψί µε καπάκι ή γάστρα.
- Βάζουµε µια βρεγµένη πετσέτα πάνω από το φαγητό, κλείνουµε µε το καπάκι και ψήνουµε το κοτόπουλο με το ρύζι για 15 λεπτά ή µέχρι να γίνει το ρύζι.
- Σερβίρουµε το κοτόπουλο με το ρύζι στο φούρνο µε φέτες λεµονιού.