15' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: για 4 μερίδες

Διαδικασία

  1. Για το κοτόπουλο με σάλτσα βερίκοκο και τζίντζερ, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 7-8 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Ρίχνουμε τον ζωμό, την κανέλα και τα βερίκοκα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
  5. Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά.
  6. Αποσύρουμε και πολτοποιούμε τη σάλτσα με ραβδομπλέντερ ή μεταφέρουμε σε πολυκόφτη. Περνάμε τη σάλτσα από ψιλή σήτα και την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
  7. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά.
  8. Στο τέλος, ρίχνουμε τον δυόσμο και αλατοπίπερο.
  9. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με σάλτσα βερίκοκο και τζίντζερ και συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου ή τηγανητές.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 170.

Άρθρα και Συνταγές με Βερίκοκα

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών