20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κοτόπουλο μπλανκέτ, τσιγαρίζουμε σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα στο λάδι το κοτόπουλο, ίσα να αλλάξει χώμα, χωρίς να ροδίσει.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και όταν μαραθεί λίγο σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το σκόρδο και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε απαλά και σιγοβράζουμε για περίπου 3 - 4 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και σιγοβράζουμε για περίπου 6 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
  4. Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το αυγό, το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε.
  5. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε με προσοχή λίγο-λίγο το ιδιότυπο αυγολέμονο, ανακατεύοντας με κουτάλα. Εάν χρειαστεί, επαναφέρουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας, για λίγο, ίσα να δέσει το μείγμα, χωρίς όμως να βράσει.
  6. Το αποτέλεσμα είναι μια παχύρρευστη λευκή σάλτσα.
  7. Σερβίρουμε, το κοτόπουλο μπλανκέτ, με πλιγούρι ή άγριο ρύζι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 54.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών