Παγιάρ είναι ένα κομμάτι κρέατος, κατά προτίμηση φιλέτο, χτυπημένο καλά ώστε να πλατύνει και να γίνει πολύ λεπτό.

10' προετοιμασία
10' ψήσιμο
3 ώρες αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη μαρινάδα

Για τη σαλάτα

Διαδικασία

  1. Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα του κοτόπουλου. Κρατάμε στην άκρη 50 ml για τη σαλάτα.
  2. Βάζουμε τα φιλέτα στη μαρινάδα, ανακατεύουμε, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες, να μαριναριστούν.
  3. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Βγάζουμε ένα ένα τα φιλέτα από τη μαρινάδα και, χωρίς να τα σκουπίσουμε, τα «ψήνουμε» στο καυτό τηγάνι για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  4. Τα βγάζουμε και τα μοιράζουμε στα πιάτα.
  5. Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα μαζί με τη μαρινάδα που είχαμε κρατήσει, εκτός από το τυρί. Δεν χρειάζεται να αλατίσουμε γιατί τα υλικά είναι αρκούντως αλμυρά.
  6. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και σερβίρουμε τη σαλάτα μαζί με το κοτόπουλο.

Ένα βοτανικό, κρητικό Δαφνί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 178.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών