Παγιάρ είναι ένα κομμάτι κρέατος, κατά προτίμηση φιλέτο, χτυπημένο καλά ώστε να πλατύνει και να γίνει πολύ λεπτό.
10'
προετοιμασία
10' ψήσιμο
3 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 20'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη μαρινάδα
Για τη σαλάτα
Διαδικασία
- Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα του κοτόπουλου. Κρατάμε στην άκρη 50 ml για τη σαλάτα.
- Βάζουμε τα φιλέτα στη μαρινάδα, ανακατεύουμε, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες, να μαριναριστούν.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Βγάζουμε ένα ένα τα φιλέτα από τη μαρινάδα και, χωρίς να τα σκουπίσουμε, τα «ψήνουμε» στο καυτό τηγάνι για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Τα βγάζουμε και τα μοιράζουμε στα πιάτα.
- Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα μαζί με τη μαρινάδα που είχαμε κρατήσει, εκτός από το τυρί. Δεν χρειάζεται να αλατίσουμε γιατί τα υλικά είναι αρκούντως αλμυρά.
- Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και σερβίρουμε τη σαλάτα μαζί με το κοτόπουλο.
Ένα βοτανικό, κρητικό Δαφνί.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 178.