20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για το πανάρισμα: -  πρώτο μείγμα

δεύτερο μείγμα

τρίτο μείγμα

Διαδικασία

  1. Βάζουμε σε διαφορετικά πιάτα το αλεύρι, τα αυγά και όποιο ή όποια από τα μείγματα του παναρίσματος μας αρέσει ή θέλουμε να δοκιμάσουμε.
  2. Κόβουμε τα φιλέτα σε μέτριες λωρίδες τις οποίες αλατοπιπερώνουμε.
  3. Στη συνέχεια, τις περνάμε πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από το μείγμα παναρίσματος που επιλέξαμε.
  4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και μόλις κάψει καλά τηγανίζουμε το παναρισμένο κοτόπουλο σε δόσεις μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  5. Δεν βάζουμε πολλά κομμάτια μαζί γιατί θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και το κοτόπουλο, αντί να τηγανιστεί σωστά και να κάνει λαχταριστή κρούστα, θα απορροφήσει πολύ λάδι.
  6. Τραβάμε τα κομμάτια του κοτόπουλου από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Συνοδεύουμε με 

  1. Φρεσκοκομμένη σαλάτα με μια απλή βινεγκρέτ της αρεσκείας μας, μια τηγανιά πατάτες για τα παιδιά και λίγο γιαούρτι σε ένα μπολ για να βουτάει ο καθένας το παναρισμένο κοτόπουλο.
  2. Αντί γιαουρτιού, μπορούμε να ετοιμάσουμε μια εύκολη σάλτσα/ντιπ με πιπεριές Φλωρίνης και φέτα.
  3. Στο μπλέντερ ή στο μούλτι βάζουμε 1 φλιτζ. τσαγιού πιπεριές Φλωρίνης από βάζο, χοντροκομμένες, 1/2 φλιτζ. τσαγιού φέτα κομματιασμένη με τα χέρια, 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, 1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι, 4 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό, αλάτι (με μέτρο) και πιπέρι.
  4. Τα πολτοποιούμε μέχρι να προκύψει ένα ενιαίο μείγμα.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών