20'
προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 50'
Υλικά
Μερίδες: 4-5Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το κοτόπουλο παστιτσάδα σε μια βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά, για 6-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Το μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε μπολ, μετριάζουμε τη φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 10 λεπτά.
- Ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη και τα σκόρδα και σοτάρουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας.
- Ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα τα κομμάτια κοτόπουλου, προσθέτουμε τις ντομάτες, αφήνουμε να πάρουν βράση και ρίχνουμε νερό τόσο ώστε ίσα να καλύψει τα υλικά και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
- Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα από τη σάλτσα της κατσαρόλας και την ανακατεύουμε με το ξίδι, τον πελτέ και αλατοπίπερο.
- Αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει για 2-3 λεπτά.
- Σερβίρουμε με χοντρά μακαρόνια και τριμμένο κεφαλοτύρι.
Στο ποτήρι μας : Sauvignon Βlanc ή Μαλαγουζιά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 223.