Το πικάντικο γλάσο δίνει μια ιδιαίτερη γεύση στο ταπεινό κοτόπουλο. Η συνταγή ενδείκνυται και για όσους προσέχουν τη διατροφή τους!

15' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το γλάσο

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το θυμάρι. Βάζουμε το κοτόπουλο μέσα στη μαρινάδα και το γυρνάμε από όλες τις μεριές να πάει παντού. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
  2. Γλάσο + ψήσιμο: Λαδώνουμε τη σχάρα του φούρνου και ανάβουμε το γκριλ. Βάζουμε στο μούλτι τη μουστάρδα, το σκόρδο, το τζίντζερ, τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και τα «χτυπάμε» μέχρι να ενωθούν. Στραγγιζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου από τη μαρινάδα και τα βάζουμε επάνω στη σχάρα. Τα ψήνουμε για 6 - 7 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα με το πόσο δυνατό είναι το γκριλ του φούρνου μας. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, αλείφουμε με ένα πινέλο τα φιλέτα με την πικάντικη σάλτσα, για να κάνουν τραγανή κρούστα.
  3. Συνοδεύουμε με βραστές πατάτες ή παντζάρια με λάδι, αλάτι και θυμάρι. Και στο πλάι λίγο γιαούρτι.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών