Και δεντρολίβανο του πάει και θυμάρι και λουίζα. Και μια τηγανιά πατάτες από δίπλα.
5'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Διαδικασία
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα ή σε ένα μεγάλο και βαρύ τηγάνι με καπάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλευρώνουμε τις λωρίδες κοτόπουλου, τις τινάζουμε ελαφρώς ώστε να απομακρύνουμε το περιττό αλεύρι και τις σοτάρουμε για 3-4 λεπτά στο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές. Τότε προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε και σβήνουμε με τα δύο είδη κρασιού. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, μετριάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το σκεύος και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 10-12 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Ελέγχουμε αν έγινε, κόβοντας ένα κομμάτι: αν δούμε ότι στο εσωτερικό του είναι ροζέ, μαγειρεύουμε για λίγο ακόμη. Αν κατά το μαγείρεμα σωθούν νωρίς τα υγρά, προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό.
- Ξεσκεπάζουμε, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μυρωδικό της επιλογής μας, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και αποσύρουμε. Το σερβίρουμε όσο είναι ζεστό.
- Συνοδεύουμε με: Ρύζι μπασμάτι ή τηγανητές πατάτες. Και μια ωραία πράσινη σαλάτα.