Εύκολο, νοστιμότατο και ζουμερότατο, καλύτερο από πολλών εστιατορίων.

10' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου εγκαρσίως στη μέση, έτσι ώστε να έχουμε 4 πιο λεπτά φιλέτα. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε με τη 1 κουταλιά από το μετρημένο λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
  2. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάζουμε τα φιλέτα και τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
  3. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (όχι τη δεύτερη κουταλιά λάδι) και ανακατεύουμε ελαφρώς να πάνε παντού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 6-7 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο (ελέγχουμε κόβοντας ένα κομμάτι). Αν χρειαστεί προσθέτουμε 1-2 κουταλιές νερό κατά το ψήσιμο. Αποσύρουμε από τη φωτιά, πετάμε τα μπαχάρια και τη δάφνη και περιχύνουμε με τη 1 κουταλιά λάδι. Ελέγουμε το αλατοπίπερο.
  4. Σερβίρουμε με λαχανικά βραστά ή του ατμού.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών