Εύκολο, νοστιμότατο και ζουμερότατο, καλύτερο από πολλών εστιατορίων.

10' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου εγκαρσίως στη μέση, έτσι ώστε να έχουμε 4 πιο λεπτά φιλέτα. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε με τη 1 κουταλιά από το μετρημένο λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
  2. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάζουμε τα φιλέτα και τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
  3. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (όχι τη δεύτερη κουταλιά λάδι) και ανακατεύουμε ελαφρώς να πάνε παντού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 6-7 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο (ελέγχουμε κόβοντας ένα κομμάτι). Αν χρειαστεί προσθέτουμε 1-2 κουταλιές νερό κατά το ψήσιμο. Αποσύρουμε από τη φωτιά, πετάμε τα μπαχάρια και τη δάφνη και περιχύνουμε με τη 1 κουταλιά λάδι. Ελέγουμε το αλατοπίπερο.
  4. Σερβίρουμε με λαχανικά βραστά ή του ατμού.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών