Σε αυτήν τη συνταγή ο αρακάς μαγειρεύεται λίγο και μένει κάπως τραγανός. Αν τον προτιμάμε πιο μαλακό, τον ζεματίζουμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει για περίπου 5 λεπτά, τον στραγγίζουμε και τον προσθέτουμε στο φαγητό τη στιγμή που ορίζει η συνταγή.

30' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κοτόπουλο τηγανιά με αρακά και μυρωδικά, αρχικά σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το σερβίρισμα μαζί με τις τρυφερές άκρες του μάραθου που έχουμε κρατήσει, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο, μέχρι να το χρειαστούμε.
  2. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και, μόλις κάψει, ρίχνουμε το λάδι και το κοτόπουλο.
  3. Αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για περίπου 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  4. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 2 - 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει κάπως το κρεμμύδι.
  5. Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ.
  6. Μετριάζουμε τη φωτιά, προσθέτουμε 200 ml νερό και ρίχνουμε τον αρακά, το μάραθο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να μαλακώσει λίγο ο αρακάς, αλλά να μείνει τραγανός. Αν κατά το μαγείρεμα εξατμιστούν τα υγρά, προσθέτουμε 2 - 3 κουτ. σούπας νερό.
  7. Πασπαλίζουμε με τη μαντζουράνα ή τη ρίγανη, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
  8. Σκορπίζουμε από πάνω το μείγμα με την ντομάτα και συνοδεύουμε με ζεστό χωριάτικο ψωμί και φέτα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 73.

Άρθρα και Συνταγές με Αρακάς

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών