Η συνταγή είναι της θείας Σέτης, που τη μοιράστηκε με τον «Γ» στο τεύχος οι Οικοδέσποινες των Αθηνών.
40'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την κοτοσαλάτα με κάρι και σταφύλια, αρχικά διαλύουμε το κάρι στον ζωμό κότας ή σε νερό, το βάζουμε να πάρει μία βράση και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Φτιάχνουμε μαγιονέζα: Σε ένα μπολ χτυπάμε τον κρόκο του αυγού με σύρμα ή μίξερ χειρός.
- Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το λεμόνι, το αλάτι και σιγά σιγά ρίχνουμε και το ελαιόλαδο χτυπώντας διαρκώς.
- Έπειτα προσθέτουμε το ταμπάσκο ή μόνο πιπέρι, τη Worcestershire sauce και στο τέλος το διαλυμένο κάρι.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κοτόπουλο, τα μήλα, τα σταφύλια, το σέλινο, αλάτι και πιπέρι, τα καρύδια και τη μαγιονέζα.
- Σερβίρουμε την κοτοσαλάτα πάνω σε φύλλα μαρουλιού. Γαρνίρουμε με μαϊντανό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 211.