ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοτόσουπα αυγολέμονο με λαχανικάΚοτόσουπα αυγολέμονο με λαχανικά
20' προετοιμασία
55' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την κοτόσουπα αυγολέμονο με κολοκυθάκια και πιπεριές αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα με 1.500 ml νερό.
  2. Το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, ξαφρίζοντας όσο χρειάζεται.
  3. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα φύλλα δάφνης και το δεντρολίβανο και σιγοβράζουμε με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
  4. Με τρυπητή κουτάλα το μεταφέρουμε σε πιατέλα.
  5. Σουρώνουμε τον ζωμό και τον αφήνουμε κατά μέρος σε ένα μπολ.
  6. Ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο και το ψιλοκόβουμε.
  7. Καθαρίζουμε την κατσαρόλα και σε αυτή ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τa λαχανικά για 2-3 λεπτά.
  8. Ρίχνουμε τον ζωμό και αλατοπίπερο και βράζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  9. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά, αφήνοντας την κατσαρόλα στο ζεστό μάτι.
  10. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
  11. Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και σταδιακά περίπου το 1/3 από τον ζωμό της κατσαρόλας, μέχρι να ζεσταθεί καλά το αυγολέμονο.
  12. Το αδειάζουμε στην κατσαρόλα και σείουμε για να ενσωματωθεί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 173.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών