
20'
προετοιμασία
55' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την κοτόσουπα αυγολέμονο με κολοκυθάκια και πιπεριές αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα με 1.500 ml νερό.
- Το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, ξαφρίζοντας όσο χρειάζεται.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα φύλλα δάφνης και το δεντρολίβανο και σιγοβράζουμε με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
- Με τρυπητή κουτάλα το μεταφέρουμε σε πιατέλα.
- Σουρώνουμε τον ζωμό και τον αφήνουμε κατά μέρος σε ένα μπολ.
- Ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο και το ψιλοκόβουμε.
- Καθαρίζουμε την κατσαρόλα και σε αυτή ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τa λαχανικά για 2-3 λεπτά.
- Ρίχνουμε τον ζωμό και αλατοπίπερο και βράζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο, ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά, αφήνοντας την κατσαρόλα στο ζεστό μάτι.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
- Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και σταδιακά περίπου το 1/3 από τον ζωμό της κατσαρόλας, μέχρι να ζεσταθεί καλά το αυγολέμονο.
- Το αδειάζουμε στην κατσαρόλα και σείουμε για να ενσωματωθεί.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 173.