30' προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 6

Για το αυγολέμονο

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Αλατίζουμε το κοτόπουλο.
  2. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το κοτόπουλο και νερό τόσο που να το υπερκαλύπτει κατά 5 εκ. και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά, ξαφρίζοντας με τρυπητή κουτάλα μέχρι να σταματήσει να βγαίνει αφρός.
  4. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο και να ξεκολλάει το κρέας από τα κόκαλα.
  5. Βγάζουμε το κοτόπουλο και τα λαχανικά σε ένα σκεύος και τα αφήνουμε στην άκρη. Αφαιρούμε το σκόρδο και την ντομάτα.
  6. Σουρώνουμε το ζωμό και μετράμε περίπου 1.500 ml, που θα χρειαστούμε για τη σούπα.
  7. Καθαρίζουμε την κατσαρόλα, ρίχνουμε το ζωμό και τον ξαναβάζουμε σε χαμηλή φωτιά.
  8. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν.
  9. Ρίχνουμε το λεμόνι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί.
  10. Προσθέτουμε σταδιακά, με μια κουτάλα της σούπας, ζωμό από την κατσαρόλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι το αυγολέμονο να ζεσταθεί καλά.
  11. Αδειάζουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να ενσωματωθεί στον υπόλοιπο ζωμό και να δέσει η σούπα.
  12. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  13. Αν θέλουμε, χτυπάμε τη σούπα με ένα ραβδομπλέντερ για να αφρίσει.

Σερβίρισμα

  1. Αφαιρούμε τα κόκαλα και την πέτσα από το κοτόπουλο και το βάζουμε σε πιατέλα.
  2. Κόβουμε τα καρότα και το σέλερι σε μέτριες ροδέλες και τα τακτοποιούμε δίπλα στο κοτόπουλο.
  3. Πασπαλίζουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το θυμάρι και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
  4. Μοιράζουμε τη σούπα στα πιάτα και σερβίρουμε.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών