10'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο με το πράσο για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε να λαδωθεί και προσθέτουμε 1.200 ml νερό.
- Καρφώνουμε τα γαρίφαλα στο κρεμμύδι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Αλατοπιπερώνουμε.
- Μετριάζουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε με το καπάκι και βράζουμε για 18-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
- Σβήνουμε τη φωτιά, αλλά αφήνουμε την κατσαρόλα στο ζεστό μάτι.
- Αφαιρούμε το κρεμμύδι με τα γαρίφαλα.
- Ρίχνουμε στο μούλτι 2 κουτάλες της σούπας από το ζουμί της κατσαρόλας, τα αυγά, το λεμόνι και το αλεύρι και τα χτυπάμε να αναμειχθούν.
- Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθεί.
- Συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί, με φέτα.
Στο ποτήρι μας ένα dry sherry fino.