ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ντάκος σα στραπατσάδαΝτάκος σα στραπατσάδα
15' προετοιμασία
Σύνολο: 15'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις παραδοσιακές κουκουβάγιες, σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε την ντομάτα με το μισό λάδι, αλάτι και πιπέρι.
  2. Βρέχουμε ελαφρώς τους ντάκους, μοιράζουμε πάνω τους το μείγμα ντομάτας και από πάνω βάζουμε την ξινομυζήθρα και τις ελιές.
  3. Πασπαλίζουμε με ρίγανη, ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε αμέσως τις παραδοσιακές κουκουβάγιες.

Μυστικά

Αντί για ξινομυζήθρα μπορούμε να βάλουμε φέτα, αιγοπρόβεια ή γίδινη, ή όποιο άλλο ξινοτύρι μάς αρέσει, π.χ. κατίκι, τσαλαφούτι, γαλοτύρι, αλλά και το πιο ελαφρύ ανθότυρο. Οι αλατσοελιές ή ψιλολιές είναι μικρές, σταφιδιασμένες και αλατισμένες ελιές της ποικιλίας Κονσερβολιά ή Τσουνάτη. Παράγονται στην Κρήτη. Τις βρίσκουμε σε κρητικά και άλλα μπακάλικα (όπως το Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής, τον Μανούτα, κ.ά.

Άρθρα και Συνταγές με Ελιά

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών