Η αυθεντική συνταγή για τον παραδοσιακό κρητικό ντάκο.

15' προετοιμασία
Σύνολο: 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε την ντομάτα με το μισό λάδι, αλάτι και πιπέρι. Βρέχουμε ελαφρώς τους ντάκους, μοιράζουμε πάνω τους το μείγμα ντομάτας και από πάνω βάζουμε την ξινομυζήθρα και τις ελιές. Πασπαλίζουμε με ρίγανη, ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε αμέσως. Συμβουλές
  2. Αντί για ξινομυζήθρα μπορούμε να βάλουμε φέτα, αιγοπρόβεια ή γίδινη, ή όποιο άλλο ξινοτύρι μάς αρέσει, π.χ. κατίκι, τσαλαφούτι, γαλοτύρι, αλλά και το πιο ελαφρύ ανθότυρο.
  3. Οι αλατσοελιές ή ψιλολιές είναι μικρές, σταφιδιασμένες και αλατισμένες ελιές της ποικιλίας Κονσερβολιά ή Τσουνάτη. Παράγονται στην Κρήτη. Τις βρίσκουμε σε κρητικά και άλλα μπακάλικα (όπως το Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής, τον Μανούτα, κ.ά. Διευθύνσεις εδώ

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών