ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚουλουράκια σμυρναίικα, γλυκάΚουλουράκια σμυρναίικα, γλυκά με παλιά συνταγή
20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Κομμάτια: 25-30

Διαδικασία

  1. Ανακατεύουμε στο µίξερ με το γάντζο (το εξάρτημα για ζύμες) το αλεύρι, το μαχλέπι, το μπέικιν και το αλάτι.
  2. Προσθέτουμε το βούτυρο, το λάδι, το γάλα και το ξύσμα εσπεριδοειδών και ζυμώνουμε για άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια εύπλαστη ζύμη. Αν η ζύμη είναι αραιή, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
  3. Προθερµαίνουµε το φούρνο στους 180° C.
  4. Στρώνουµε µε λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
  5. Πλάθουµε κουλουράκια σε ό,τι σχήµα θέλουµε (στρογγυλό, κοτσιδάκι) και τα αραδιάζουµε στο ταψί, σε απόσταση 2 - 3 εκ. µεταξύ τους.
  6. Αλείφουµε µε τον κρόκο, πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι και το σουσάμι και ψήνουµε για περίπου 20 λεπτά, µέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 118.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών