20'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Κομμάτια: 25-30Διαδικασία
- Ανακατεύουμε στο µίξερ με το γάντζο (το εξάρτημα για ζύμες) το αλεύρι, το μαχλέπι, το μπέικιν και το αλάτι.
- Προσθέτουμε το βούτυρο, το λάδι, το γάλα και το ξύσμα εσπεριδοειδών και ζυμώνουμε για άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια εύπλαστη ζύμη. Αν η ζύμη είναι αραιή, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
- Προθερµαίνουµε το φούρνο στους 180° C.
- Στρώνουµε µε λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
- Πλάθουµε κουλουράκια σε ό,τι σχήµα θέλουµε (στρογγυλό, κοτσιδάκι) και τα αραδιάζουµε στο ταψί, σε απόσταση 2 - 3 εκ. µεταξύ τους.
- Αλείφουµε µε τον κρόκο, πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι και το σουσάμι και ψήνουµε για περίπου 20 λεπτά, µέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 118.