ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑπίθανο κουνουπίδι με κιμά γκρατινέΑπίθανο κουνουπίδι με κιμά γκρατινέ
15' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για την κρέμα

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το κουνουπίδι «mac ’n’ cheese», κάνουμε ως εξής: Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε το κοφτό μακαρονάκι και το βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Πέντε λεπτά πριν τελειώσει το βράσιμο των ζυμαρικών, ρίχνουμε τα μπουκετάκια κουνουπιδιού και βράζουμε μαζί για τα τελευταία 5 λεπτά.
  3. Στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε σε βαθύ μέτριο ταψί.
  4. Τα πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και τον μαϊντανό, τα ανακατεύουμε καλά και τα στρώνουμε ομοιόμορφα.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Κρέμα

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 6-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να αναμειχθούν και να σχηματίσουν μια πηχτή κρέμα.
  3. Ρίχνουμε σταδιακά το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα, μέχρι να διαλυθούν τυχόν γρομπαλάκια και να σχηματιστεί μια ρευστή κρέμα.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το αυγό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθεί στην κρέμα.
  5. Ρίχνουμε τα 3/4 από το τυρί, ανακατεύουμε και περιχύνουμε με την κρέμα το κουνουπίδι και το μακαρονάκι.
  6. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε το κουνουπίδι «mac ’n’ cheese» για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 198.

Άρθρα και Συνταγές με Γαλακτοκομικά

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Κουνουπίδι

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών