
15'
προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
12 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 13 ώρες και 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για το κουνουπίδι στην κατσαρόλα με ρεβύθια, ανανά και κάρι, στραγγίζουμε τα ρεβύθια, τα βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα με τόσο νερό ώστε να τα καλύπτει κατά 5 εκ. και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το κουνουπίδι, τον ανανά, τα κρεμμυδάκια, αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. (Καλό είναι το νερό να καλύπτει όλα τα υλικά κατά τα 2/3, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι θα βράσει και το κουνουπίδι.)
- Παράλληλα, σε ένα μπολ ρίχνουμε 1 κουτάλα της σούπας από το ζουμί της κατσαρόλας, την κρέμα και το κάρι και τα ανακατεύουμε.
- Περιχύνουμε το κουνουπίδι, σείουμε την κατσαρόλα να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υγρά και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Σκορπίζουμε το φρέσκο μυρωδικό και σερβίρουμε το κουνουπίδι στην κατσαρόλα με ρεβύθια, ανανά και κάρι.