Κουνουπίδι σήμερα! Εξισορροπούμε την έντονη γεύση του με τον ανανά και το κάρι και το αποτέλεσμα είναι φανταστικό.

10' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Στραγγίζουμε τα ρεβίθια, τα βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα με τόσο νερό ώστε να τα καλύπτει κατά 5 εκ. και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κουνουπίδι, τον ανανά, τα κρεμμυδάκια, αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. (Καλό είναι το νερό να καλύπτει όλα τα υλικά κατά τα 2/3, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι θα βράσει και το κουνουπίδι.)
  2. Παράλληλα, σε ένα μπολ ρίχνουμε 1 κουτάλα της σούπας από το ζουμί της κατσαρόλας, την κρέμα και το κάρι και τα ανακατεύουμε. Περιχύνουμε το κουνουπίδι, σείουμε την κατσαρόλα να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υγρά και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Σκορπίζουμε το φρέσκο μυρωδικό και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών