ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚουνουπίδι πανέ - αποκάλυψηΣμυρναίικο κουνουπίδι πανέ – αποκάλυψη
15' προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 9 ώρες και 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κουνουπίδι στην κατσαρόλα με ρεβύθια, ανανά και κάρι, αρχικά στραγγίζουμε τα ρεβύθια, τα βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα με τόσο νερό ώστε να τα καλύπτει κατά 5 εκ.
  2. Στη συνέχεια, τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε το κουνουπίδι, τον ανανά, τα κρεμμυδάκια, αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. (Καλό είναι το νερό να καλύπτει όλα τα υλικά κατά τα 2/3, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι θα βράσει και το κουνουπίδι.)
  4. Παράλληλα, σε ένα μπολ ρίχνουμε 1 κουτάλα της σούπας από το ζουμί της κατσαρόλας, την κρέμα και το κάρι και τα ανακατεύουμε.
  5. Περιχύνουμε το κουνουπίδι, σείουμε την κατσαρόλα να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υγρά και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  6. Σκορπίζουμε το φρέσκο μυρωδικό και σερβίρουμε το κουνουπίδι στην κατσαρόλα με ρεβύθια, ανανά και κάρι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 114.

Άρθρα και Συνταγές με Ανανάς

Άρθρα και Συνταγές με Κουνουπίδι

Άρθρα και Συνταγές με Ρεβύθια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών