ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚουρκούτι για μπακαλιάρο χωρίς μπίρα (με σόδα)Κουρκούτι για μπακαλιάρο χωρίς μπίρα (με σόδα)
10' προετοιμασία
30' αναμονή
Σύνολο: 40'

Υλικά

Υλικά (για 1 κιλό ψάρι)

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το κουρκούτι για μπακαλιάρο με μπίρα και πετιμέζι, ανακατεύουμε σε ένα μπολ, με το σύρμα, το νερό, την μπίρα, τη μαγιά και το πετιμέζι να ομογενοποιηθούν.
  2. Αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να έχουμε έναν λείο χυλό.
  4. Αφήνουμε εκτός ψυγείου, σε θερμοκρασία δωματίου, καλυμένο με μεμβράνη για 15 λεπτά.
  5. Για να τηγανίσουμε σωστά τον ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο πρέπει να βάλουμε περίπου 1½-2 λίτρα λάδι σε μια κατσαρόλα ή σε ένα βαθύ τηγάνι και να το αφήσουμε να κάψει καλά. Δεν τηγανίζουμε πολλά κομμάτια μαζί γιατί έτσι θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και ο μπακαλιάρος θα ρουφήξει λάδι.
  6. Αλευρώνουμε τα κομμάτια του ψαριού, τα τινάζουμε, τα βουτάμε στο κουρκούτι και τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι μέχρι να ροδίσουν.
  7. Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Μυστικά

  • Η προσθήκη μαγιάς στο μείγμα δίνει μια ωραία ψωμένια νοστιμιά στο κουρκούτι.
  • Με το πετιμέζι, το μείγμα νοστιμίζει πολύ χωρίς να γλυκίζει ιδιαίτερα. Μην το φοβηθείτε. Επίσης, το πετιμέζι βοηθά το κουρκούτι να γίνει έξτρα τραγανό.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών