20'
προετοιμασία
12' μαγείρεμα
15'
αναμονή
Σύνολο: 47'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τις γαρίδες
Διαδικασία
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε 250 ml αλατισμένο νερό.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το κουσκούς, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 15 λεπτά, να απορροφήσει τα υγρά και να μαλακώσει.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με τα καρότα για 7-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Αδειάζουμε σε μπολ μαζί με το λάδι και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.
- Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε τα 40 ml ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
- Σβήνουμε με το ούζο, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και μεταφέρουμε σε πιάτο.
- Πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού και αλατοπίπερο.
- Ρίχνουμε τους χυμούς στο κουσκούς, το αφρατεύουμε με ένα πιρούνι και το ρίχνουμε στο μπολ με τα κρεμμύδια και τα καρότα.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες, πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι και σερβίρουμε.
Μυστικά
*Xοντροκομμένο σκληρό σιτάρι, προβρασμένο στον ατμό και εν συνεχεία αποξηραμένο. Το βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ, συνήθως στα ράφια με τα εξωτικά τρόφιμα.