30' προετοιμασία
4 ώρες αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 30'

Υλικά

Μερίδες: για 750 γρ.

Διαδικασία

  1. Για την κρέμα λεμονιού με λευκή σοκολάτα, αρχικά τεμαχίζουμε τη λευκή σοκολάτα και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τον χυμό λεμονιού.
  3. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τα αυγά και το ξύσμα και αδειάζουμε το μείγμα αυτό μέσα στην κατσαρόλα με τον χυμό. Ανακατεύουμε συνεχώς όσο ζεσταίνεται το μείγμα, έως ότου δέσει καλά (θα γίνει κρέμα) και αρχίσει να κοχλάζει.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα και να γίνει λείο. Αν έχουμε ραβδομπλέντερ, είναι προτιμότερο να συνεχίσουμε με αυτό, για να γίνει ακόμη πιο βελούδινο το μείγμα.
  6. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να κρυώσει καλά, για να μη σχηματιστεί πέτσα στην επιφάνεια.
  7. Γεμίζουμε τα βάζα με την κρέμα λεμονιού με λευκή σοκολάτα.

Μυστικά

Διατηρείται μία εβδομάδα στο ψυγείο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 154.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών