
15'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: για 350 γρ.Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κρέμα πορτοκάλι, σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά με έναν αυγοδάρτη.
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το χυμό, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ξύσμα, και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις λιώσουν το βούτυρο και η ζάχαρη και αναμειχθούν τα υλικά, αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με τα αυγά, ενώ παράλληλα τα ανακατεύουμε με το σύρμα.
- Έπειτα αδειάζουμε ξανά το μείγμα στην κατσαρόλα και τοποθετούμε πάλι στη φωτιά.
- Ανακατεύουμε συνεχώς, έως ότου δέσει η κρέμα, και την αδειάζουμε σε αποστειρωμένο βάζο, το οποίο γεμίζουμε μέχρι επάνω.
- Σφραγίζουμε με το καπάκι και το τοποθετούμε ανάποδα πάνω στον πάγκο της κουζίνας.
- Το αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσει η κρέμα.
- Η κρέμα πορτοκάλι διατηρείται στο ψυγείο για περίπου 1 μήνα.