10' προετοιμασία
20' παρασκευή
15' αναμονή
Σύνολο: 45 λεπτά

Υλικά

Διαδικασία

  1. Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπολ.
  2. Προσθέτουμε τα αυγά και τον κρόκο και ανακατεύουμε με σύρμα έως ότου γίνει ένας ομοιογενής χυλός.
  3. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας και στο τέλος ρίχνουμε και το λιωμένο βούτυρο.Αφήνουμε το μείγμα για 15 λεπτά να ξεκουραστεί, εκτός ψυγείου.
  4. Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 18-20 εκ. και το τοποθετούμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, έως ότου κάψει αρκετά. Με μια κουτάλα της σούπας παίρνουμε μία δόση από τον χυλό και τον αδειάζουμε στο κέντρο του τηγανιού. Με γρήγορες κινήσεις του τηγανιού απλώνουμε το μείγμα παντού.
  5. Αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 1-11⁄2 λεπτό από τη μία πλευρά, μέχρι να αρχίσει να χρυσίζει περιφερειακά, και έπειτα αναποδογυρίζουμε την κρέπα με μια σπάτουλα για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
  6. Τη βγάζουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο ψήνοντας και τις υπόλοιπες κρέπες. Ξαναπροσθέτουμε βούτυρο στο τηγάνι μόλις αισθανθούμε ότι αρχίζουν να κολλάνε οι κρέπες.

Μυστικά

Συνήθως η πρώτη κρέπα δεν βγαίνει πολύ καλή. Αυτή ανήκει στον μάγειρα! Ανάλογα με την ένταση της φωτιάς και το πόσο λεπτές έχουμε κάνει τις κρέπες, μπορεί να χρειαστούν περισσότερο ή λιγότερο ψήσιμο. Ξέρουμε ότι είναι έτοιμες όταν ξεκολλούν από το τηγάνι εύκολα και έχουν πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα. Κατά διαστήματα θα πρέπει να ανακατεύουμε τον χυλό, γιατί το βούτυρο διαχωρίζεται από τα υπόλοιπα υλικά. Οι κρέπες μπορούν να διατηρηθούν στην κατάψυξη αρκετό καιρό, στοιβαγμένες η μία πάνω στην άλλη, με αντικολλητικό χαρτί ενδιάμεσα και τυλιγμένες γύρω γύρω με μεμβράνη.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών