ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚρεατόσουπα με μανιτάρια και λάδι τρούφαςΚρεατόσουπα με μανιτάρια και λάδι τρούφας
20' προετοιμασία
55' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για τη σούπα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κρεατόσουπα με κόκκινες φακές, περαστή, ξεπλένουμε τις φακές πολύ καλά και τις στραγγίζουμε.
  2. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε τη μισή ποσότητα από το ζωμό κρέατος, την πατάτα, την πιπεριά, το καρότο και τις φακές.
  3. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
  4. Πολτοποιούμε τη σούπα με ραβδομπλέντερ ή, αν δεν έχουμε, τη μεταφέρουμε στον πολυκόφτη που διαθέτουμε, σε δόσεις.
  5. Ρίχνουμε την πολτοποιημένη σούπα στην κατσαρόλα μαζί με τον υπόλοιπο ζωμό, την πάπρικα, το κύμινο και βράζουμε για 10 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην κολλήσει.
  6. Μοιράζουμε τη σούπα με κόκκινες φακές στα πιάτα, προσθέτουμε, αν θέλουμε, το κρέας που έχουμε κρατήσει από το ζωμό, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 115.

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές με Φακές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών