20'
προετοιμασία
55' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Για τη σούπα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε σούπα με κόκκινες φακές, περαστή, ξεπλένουμε τις φακές πολύ καλά και τις στραγγίζουμε.
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε τη μισή ποσότητα από το ζωμό κρέατος, την πατάτα, την πιπεριά, το καρότο και τις φακές.
- Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
- Πολτοποιούμε τη σούπα με ραβδομπλέντερ ή, αν δεν έχουμε, τη μεταφέρουμε στον πολυκόφτη που διαθέτουμε, σε δόσεις.
- Ρίχνουμε την πολτοποιημένη σούπα στην κατσαρόλα μαζί με τον υπόλοιπο ζωμό, την πάπρικα, το κύμινο και βράζουμε για 10 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην κολλήσει.
- Μοιράζουμε τη σούπα με κόκκινες φακές στα πιάτα, προσθέτουμε, αν θέλουμε, το κρέας που έχουμε κρατήσει από τον ζωμό, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 115.