ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΒελουτέ με κόκκινο κάρι και καρύδαΒελουτέ με κόκκινο κάρι και καρύδα
20' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για τη σούπα

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Σούπα

  1. Σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  2. Προσθέτουμε την πατάτα, το ζωμό, το τζίντζερ, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
  3. Ρίχνουμε τον άνηθο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Πολτοποιούμε τη σούπα με ραβδομπλέντερ ή, αν δεν έχουμε, τη μεταφέρουμε στον πολυκόφτη που διαθέτουμε, σε δόσεις. Αν είναι πιο πηχτή από όσο μας αρέσει, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό, ανακατεύουμε και την ξαναβράζουμε για λίγα λεπτά. Αν είναι πιο υδαρής, προσθέτουμε λίγα από τα λαχανικά του ζωμού που έχουμε κρατήσει σε πιατέλα και συνεχίζουμε την πολτοποίηση, μέχρι να αποκτήσει την υφή που μας ικανοποιεί.

Σερβίρισμα

  1. Σε ένα μικρό τηγάνι σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα κομμένα μανιτάρια με το ελαιόλαδο για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  2. Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθιά πιάτα.
  3. Στο κέντρο βάζουμε λίγο από το γιαούρτι, λίγες φέτες μανιτάρια και πασπαλίζουμε με άνηθο.
  4. Συνοδεύουμε με το κρέας του ζωμού σε πιατέλα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 115.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών