30'
προετοιμασία
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 6 ατομικά μπολΓια το μπισκότο
Για την κρέμα
Διαδικασία
Μπισκότο
- Για την κρέμα με γαλομυζήθρα και μέλι με τραγανό σουσαμένιο μπισκότο, ξεκινάμε και βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη, το αλεύρι, το σουσάμι και τη σκόνη αμυγδάλου και τα χτυπάμε με το φτερό, να αναμειχθούν.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή και λεία ζύμη.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε χοντρό μπαστούνι, διαμέτρου περίπου 4 - 5 εκ., το τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα μέχρι να σφίξει.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C και στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
- Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη και με ένα κοφτερό μαχαίρι, χωρίς δόντια, κόβουμε τη ζύμη σε φέτες πάχους περίπου 1 εκ.
- Απλώνουμε τις φέτες στο ταψί, σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, και ψήνουμε για περίπου 12 - 15 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν.
- Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να κρυώσουν και σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας σε μεγάλα κομμάτια. Κρατάμε το 1/3 της ποσότητας των σπασμένων μπισκότων στην άκρη για το στόλισμα και μοιράζουμε τα υπόλοιπα σε ποτήρια ή μπολ.
Κρέμα
- Βάζουμε τη ζελατίνη σε μπολ με κρύο νερό, να μαλακώσει.
- Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το γάλα και τη μισή ποσότητα από την κρέμα γάλακτος.
- Ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι να φτάσει σε ήπιο βρασμό και το αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Στραγγίζουμε τη ζελατίνη, τη ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, το μέλι και τη γαλομυζήθρα, τα ρίχνουμε στην κρέμα και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
- Μοιράζουμε την κρέμα στα ποτήρια ή στα μπολ με το μπισκότο, σκορπίζουμε στην επιφάνεια τα σπασμένα μπισκότα που είχαμε κρατήσει στην άκρη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες, να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 108.