ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΛαλαγγίτες ή Λαγγίτες: οι θρακιώτικες κρέπεςΛαλαγγίτες ή Λαγγίτες: οι θρακιώτικες κρέπες
30' προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: για 8 κρέπες

Για τη γέμιση

Για τις κρέπες και το ψήσιμο

Διαδικασία

Γέμιση

  1. Για να φτιάξουμε κρέπες γεμιστές με το υπόλοιπο ιμάμ, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ιμάμ, τη φέτα, το τυρί, το γιαούρτι, το δυόσμο, τις ντομάτες, πιπέρι και λίγο αλάτι.

Κρέπες και ψήσιμο

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
  2. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μέτριο ταψάκι.
  3. Απλώνουμε μία κρέπα σε ξύλο κοπής και βάζουμε στο κέντρο της 1 – 2 κουτ. σούπας από το μείγμα της γέμισης.
  4. Μπορούμε είτε να τυλίξουμε τις κρέπες σε ρολό είτε να καλύψουμε τη γέμιση σαν φάκελο.
  5. Βάζουμε τις κρέπες στο ταψί κολλητά τη μία δίπλα στην άλλη.
  6. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά, το γάλα και το ελαιόλαδο, μέχρι να ενωθούν καλά.
  7. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε τις κρέπες.
  8. Πασπαλίζουμε με τις 2 κουτ. σούπας τριμμένο τυρί και τις ψήνουμε στη μεσαία σκάλα του φούρνου για 20 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και οι κρέπες να ροδίσουν.
  9. Σερβίρουμε, τις κρέπες γεμιστές με το υπόλοιπο ιμάμ, ζεστές.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 63.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών