ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚρέπες με σοταρισμένα ροδάκινα και καραμέλαΚρέπες με σοταρισμένα ροδάκινα και καραμέλα
15' προετοιμασία
10' ψήσιμο
30' αναμονή
Σύνολο: 55'

Υλικά

Τεμάχια: 5

Καραμέλα

Σερβίρισμα (προαιρετικά)

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις κρέπες με καραμέλα, σοκολάτα και κεράσια, ξεκινάμε με τη γέμιση.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις σταφίδες με το ρούμι, τα κεράσια, το φουντούκι και το τρίμμα σοκολάτας και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.

Καραμέλα

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με περίπου 60 ml νερό και τη ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, για 2-3 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει. Δεν ανακατεύουμε, αλλά κάθε τόσο σείουμε την κατσαρόλα.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε στην καραμέλα την χλιαρή κρέμα γάλακτος (προσεκτικά για να μην καούμε) και ξαναβάζουμε στη φωτιά, ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια ρευστή καραμέλα. Ρίχνουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Κρέπες

  1. Βάζουμε κάθε κρέπα σε πιάτο, σκορπίζουμε 2 κουτ. σούπας από τη γέμιση στην επιφάνειά της και τυλίγουμε σε ρολό ή τη διπλώνουμε στη μέση. Περιχύνουμε με λίγη από την καραμέλα.
  2. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγο κακάο ή ζάχαρη άχνη και γλυκού του κουταλιού και συνοδεύουμε με παγωτό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 53.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Κεράσι

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT