15'
προετοιμασία
10' ψήσιμο
30'
αναμονή
Σύνολο: 55'
Υλικά
Τεμάχια: 5Καραμέλα
Σερβίρισμα (προαιρετικά)
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τις κρέπες με καραμέλα, σοκολάτα και κεράσια, ξεκινάμε με τη γέμιση.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις σταφίδες με το ρούμι, τα κεράσια, το φουντούκι και το τρίμμα σοκολάτας και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.
Καραμέλα
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με περίπου 60 ml νερό και τη ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, για 2-3 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει. Δεν ανακατεύουμε, αλλά κάθε τόσο σείουμε την κατσαρόλα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε στην καραμέλα την χλιαρή κρέμα γάλακτος (προσεκτικά για να μην καούμε) και ξαναβάζουμε στη φωτιά, ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια ρευστή καραμέλα. Ρίχνουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Κρέπες
- Βάζουμε κάθε κρέπα σε πιάτο, σκορπίζουμε 2 κουτ. σούπας από τη γέμιση στην επιφάνειά της και τυλίγουμε σε ρολό ή τη διπλώνουμε στη μέση. Περιχύνουμε με λίγη από την καραμέλα.
- Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγο κακάο ή ζάχαρη άχνη και γλυκού του κουταλιού και συνοδεύουμε με παγωτό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 53.