35'
προετοιμασία
50' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη γέμιση
Για την επικάλυψη
Διαδικασία
- Καθαρίζουμε τα πράσα και κρατάμε το λευκό τους μέρος. Τα κόβουμε σε χοντρές ροδέλες.
Γέμιση
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα αχνίζουμε στο ελαιόλαδο, σε χαμηλή φωτιά, τα πράσα.
- Σιγοψήνουμε στην πιο χαμηλή θερμοκρασία χωρίς υγρά, με σκεπασμένη την κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα.
- Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε στα πράσα τη φέτα, θρυμματισμένη με τα χέρια, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και τα ψαχνά του κοτόπουλου και ανακατεύουμε.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
- Βάζουμε κατά μήκος σε κάθε κρέπα 1 κουταλιά της σούπας από τη γέμιση, τις τυλίγουμε σε ρολά και τις τοποθετούμε δίπλα δίπλα σε ένα μικρό τετράγωνο ταψί.
Επικάλυψη και ψήσιμο
- Σε ενα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με τα αυγά, περιχύνουμε τις κρέπες και τις ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Μυστικά
Αν θέλουμε, μπορούμε να εμπλουτίσουμε τη γέμιση με 2 φλιτζάνια σοταρισμένα λευκά μανιτάρια, 2 τριμμένα καρότα και λίγο φασκόμηλο ξερό, τριμμένο. Αντί για έτοιμες κρέπες μπορούμε να γεμίσουμε τορτίγιες (στα σούπερ μάρκετ) ή αραβικές πίτες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 19.