35' προετοιμασία
50' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη γέμιση

Για την επικάλυψη

Διαδικασία

  1. Καθαρίζουμε τα πράσα και κρατάμε το λευκό τους μέρος. Τα κόβουμε σε χοντρές ροδέλες.

Γέμιση

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα αχνίζουμε στο ελαιόλαδο, σε χαμηλή φωτιά, τα πράσα.
  2. Σιγοψήνουμε στην πιο χαμηλή θερμοκρασία χωρίς υγρά, με σκεπασμένη την κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα.
  3. Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε στα πράσα τη φέτα, θρυμματισμένη με τα χέρια, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και τα ψαχνά του κοτόπουλου και ανακατεύουμε.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
  5. Βάζουμε κατά μήκος σε κάθε κρέπα 1 κουταλιά της σούπας από τη γέμιση, τις τυλίγουμε σε ρολά και τις τοποθετούμε δίπλα δίπλα σε ένα μικρό τετράγωνο ταψί.

Επικάλυψη και ψήσιμο

  1. Σε ενα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με τα αυγά, περιχύνουμε τις κρέπες και τις ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Μυστικά

Αν θέλουμε, μπορούμε να εμπλουτίσουμε τη γέμιση με 2 φλιτζάνια σοταρισμένα λευκά μανιτάρια, 2 τριμμένα καρότα και λίγο φασκόμηλο ξερό, τριμμένο. Αντί για έτοιμες κρέπες μπορούμε να γεμίσουμε τορτίγιες (στα σούπερ μάρκετ) ή αραβικές πίτες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 19.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών