Μία από τις 6 συνταγές του ζαχαροπλαστείου του τεύχους 142 του περιοδικού «Γαστρονόμος» που εξασφαλίσαμε για εσάς. 

Γιατί κρητικό; Επειδή, αντί για μπισκότα στη βάση, αλέθουμε κρίθινα παξιμάδια, ενώ στη γέμιση βάζουμε τη βουτυράτη κρητική μυζήθρα κουρούπας, η οποία είναι νοστιμότατη. Το τσίζκεϊκ αυτό ψήνεται όπως το τσίζκεϊκ της Νέας Υόρκης, γι’ αυτό και η γέμισή του περιέχει αυγά, που βοηθούν την κρέμα να δέσει.

20' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 12

Για τη βάση

Για την κρέμα

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Βάση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°-170° C.
  2. Ανακατεύουμε το τριμμένο παξιμάδι με το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη και το αυγό. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ., το οποίο έχουμε προηγουμένως ακουμπήσει σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, διαφορετικά χρησιμοποιούμε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 24-25 εκ. Πιέζουμε το μείγμα πολύ καλά προς τα κάτω, να γίνει μια επίπεδη και συμπαγής βάση.
  3. Κρέμα: Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό τη σουρωτή μυζήθρα (ή το ανθότυρο) με την άχνη πολύ καλά και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Μόλις γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, το αδειάζουμε πάνω από τη βάση. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 60 λεπτά.
  4. Αφήνουμε το τσίζκεϊκ να κρυώσει και το σερβίρουμε με άφθονο μέλι και κανέλα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών