Με ψωμί και λίγο τυρί έχουμε ένα ελαφρύ μεσημεριανό ή βραδινό. Αλλιώς την εναρκτήρια σούπα ενός καλέσματος.

30' προετοιμασία
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Χαράσσουμε τις ντομάτες στη βάση τους σταυρωτά, τις βουτάμε για λίγα δευτερόλεπτα σε νερό που κοχλάζει και αμέσως σε ένα μπολ με κρύο νερό και παγάκια. Έτσι η φλούδα τους χαλαρώνει και αφαιρείται εύκολα. Τις κόβουμε στη μέση, τις πιέζουμε με το χέρι ώστε να απομακρύνουμε τα πιο πολλά σπόρια και τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Κόβουμε και το αγγούρι, την πιπεριά και το σέλερι σε μέτρια κομμάτια.
  2. Πολτοποιούμε στο μούλτι σε 2-3 δόσεις όλα τα υλικά (εκτός από το αβοκάντο) προσθέτοντας σε κάθε δόση ψωμί και λίγο από το λάδι και το ξίδι. Θέλουμε η σούπα να αποκτήσει βελούδινη υφή οπότε πρέπει να επιμείνουμε στην πολτοποίηση. Βάζουμε τη σούπα σε ένα μπολ και δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο. Αν είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο παγωμένο νερό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τη σούπα στο ψυγείο να κρυώσει. Την ώρα του σερβιρίσματος, ξεφλουδίζουμε το αβοκάντο, το κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι και το κόβουμε σε φέτες τις οποίες περνάμε με μια λεμονόκουπα για να μη μαυρίσουν. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε κάθε μερίδα με φέτες αβοκάντο και λίγο ελαιόλαδο.
  3. Συνοδεύουμε με: Φρυγανισμένο ψωμί και τυρί της αρεσκείας μας.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών