30' προετοιμασία
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για την κρύα ντοματόσουπα με αβοκάντο, χαράσσουμε τις ντομάτες στη βάση τους σταυρωτά, τις βουτάμε για λίγα δευτερόλεπτα σε νερό που κοχλάζει και αμέσως σε ένα μπολ με κρύο νερό και παγάκια. Έτσι η φλούδα τους χαλαρώνει και αφαιρείται εύκολα.
  2. Τις κόβουμε στη μέση, τις πιέζουμε με το χέρι ώστε να απομακρύνουμε τα πιο πολλά σπόρια και τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
  3. Κόβουμε και το αγγούρι, την πιπεριά και το σέλερι σε μέτρια κομμάτια.
  4. Πολτοποιούμε στο μούλτι σε 2-3 δόσεις όλα τα υλικά (εκτός από το αβοκάντο) προσθέτοντας σε κάθε δόση ψωμί και λίγο από το λάδι και το ξίδι.
  5. Θέλουμε η σούπα να αποκτήσει βελούδινη υφή οπότε πρέπει να επιμείνουμε στην πολτοποίηση.
  6. Βάζουμε τη σούπα σε ένα μπολ και δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο.
  7. Αν είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο παγωμένο νερό και ανακατεύουμε.
  8. Αφήνουμε τη σούπα στο ψυγείο να κρυώσει.
  9. Την ώρα του σερβιρίσματος, ξεφλουδίζουμε το αβοκάντο, το κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι και το κόβουμε σε φέτες τις οποίες περνάμε με μια λεμονόκουπα για να μη μαυρίσουν.
  10. Σερβίρουμε την κρύα ντοματόσουπα και γαρνίρουμε κάθε μερίδα με φέτες αβοκάντο και λίγο ελαιόλαδο.

Μυστικά

Συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί και τυρί της αρεσκείας μας.

Συνταγές με Αβοκάντο

Συνταγές με Αγγούρι

Συνταγές με Ντομάτα

Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών