ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΒελούδινη σούπα λαχανικών, στη χύτραΒελούδινη σούπα λαχανικών, στη χύτρα
30' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
40' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 55'

Υλικά

Τεμάχια: 25

Διαδικασία

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα παντζάρια, τα καρότα και το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά για 8 - 10 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν καλά.
  2. Ρίχνουμε το ζωμό, δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε τη σούπα για περίπου 40 λεπτά.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει ελαφρώς και την πολτοποιούμε στο μπλέντερ, σε δόσεις. Αν θέλουμε, για πιο φίνο αποτέλεσμα περνάμε τη σούπα από σήτα.
  5. Καθαρίζουμε καλά την κατσαρόλα, ξαναρίχνουμε την πολτοποιημένη και σουρωμένη σούπα και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, σε πολύ χαμηλή φωτιά.
  6. Αποσύρουμε το σκεύος, αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει για 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 - 30 λεπτά, σκεπασμένη, ώσπου να κρυώσει καλά.
  7. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε με ένα πιρούνι το γιαούρτι με το χυμό λεμονιού.
  8. Μοιράζουμε την κρύα σούπα στα σφηνάκια, γεμίζοντάς τα μέχρι τη μέση.
  9. Βάζουμε λίγο από το μείγμα γιαουρτιού - λεμονιού σε κάθε σφηνάκι.
  10. Διακοσμούμε με τα φυλλαράκια άνηθου και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 44.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Παντζάρια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών