1 ημέρα και 18 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 1 ημέρα και 18 ώρες
Υλικά
Μερίδες: 2Διαδικασία
Ζωμός
- Για το κρύο ράμεν με αγγούρι ξεκινάμε φτιάχνοντας τον ζωμό. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τα νουντλς και τα «πατάμε» ελαφρώς, τους κάνουμε «μασάζ» φορώντας γάντια.
- Σκεπάζουμε το σκεύος πολύ καλά με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για δύο μέρες.
- Στη συνέχεια χτυπάμε στο μπλέντερ, σουρώνουμε και κρατάμε τους χυμούς (διατηρούμε τον χυμό στο ψυγείο μέχρι και 2 μέρες).
Ράμεν
- Βράζουμε τα νουντλς μας για ένα λεπτό και στη συνέχεια τα παγώνουμε με κρύο νερό.
- Σερβίρουμε σε ένα βαθύ μπολ τα νουντλς μαζί με τον κρύο ζωμό.
- Αν θέλουμε, προσθέτουμε: πίκλες αγγούρι χαλαπένιο*, φύλλα κόλιανδρου, αποξηραμένα φύκια wakame, ραπανάκι και φρέσκο κρεμμυδάκι.
Μυστικά
Σπιτικές πίκλες αγγούρι-χαλαπένιο Για ένα μεσαίο βάζο θα χρειαστούμε: 90 γρ. πιπεριές χαλαπένιο, 250 γρ. ρυζόξιδο (ή μηλόξιδο), 15 γρ. αλάτι, 15 γρ. ζάχαρη και 300 γρ. αγγούρι. Κόβουμε το αγγούρι julienne στο μαντολίνο (ή όπως μας αρέσει). Χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ – αυτό είναι το πικλόζουμό μας. Σε ένα μεσαίο βάζο που έχουμε αποστειρώσει τοποθετούμε το αγγούρι και το πικλόζουμο. Αφήνουμε το βάζο κλειστό στο ψυγείο για μία εβδομάδα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Κ», τεύχος 1111.