ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚαλοκαιρινή φασολάδα με μαυρομάτικαΚαλοκαιρινή φασολάδα με μαυρομάτικα
20' προετοιμασία
1 ώρα και 20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη κυκλαδίτικη φασολάδα ξεκινάμε ρίχνοντας σε μια βαθιά κατσαρόλα τα φασόλια, την καυτερή πιπεριά, το κρεμμύδι και 1.200 ml νερό.
  2. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το σέλινο, τα καρότα, τις λιαστές ντομάτες, αλατοπίπερο και συνεχίζουμε για άλλα 50 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
  4. Πολτοποιούμε στον πολυκόφτη μια κουτάλα της σούπας από τη φασολάδα, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, τη μαντζουράνα και το ξύσμα.
  5. Αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τη φασολάδα, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5 λεπτά.
  6. Σερβίρουμε και σκορπίζουμε σε κάθε πιάτο μυζήθρα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 127.

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές με Φασόλια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών