ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣαλάτα με κατσικίσιο τυρί, αχλάδι και καρύδιΣαλάτα με κατσικίσιο τυρί, αχλάδι και καρύδι
20' προετοιμασία
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για την κυκλαδίτικη σαλάτα, ξεκινάμε βάζοντας τις μισές κριθαροκουλούρες στο μούλτι και τις χτυπάμε να γίνουν σκόνη. Τις υπόλοιπες τις σπάμε με τα χέρια σε μικρά ακανόνιστα κομμάτια.
  2. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα ντοματίνια, τα αγγουράκια και το κρεμμύδι, τις πιπεριές, την κάππαρη, τις ελιές, το ξίδι, ελαιόλαδο και αλατοπίπερο, και ανακατεύουμε.
  3. Σε ένα ρηχό πιάτο απλώνουμε τη σκόνη της κριθαροκουλούρας και ρίχνουμε από πάνω τη σαλάτα.
  4. Χοντροτρίβουμε με το χέρι πάνω από τη σαλάτα την ξινομυζήθρα, αραδιάζουμε εδώ κι εκεί τα κομμάτια κριθαροκουλούρας και πασπαλίζουμε με μερικά φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης (ή με ξερή ρίγανη).

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 147.

Άρθρα και Συνταγές με Αγγούρι

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT