20'
προετοιμασία
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για την κυκλαδίτικη σαλάτα, ξεκινάμε βάζοντας τις μισές κριθαροκουλούρες στο μούλτι και τις χτυπάμε να γίνουν σκόνη. Τις υπόλοιπες τις σπάμε με τα χέρια σε μικρά ακανόνιστα κομμάτια.
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα ντοματίνια, τα αγγουράκια και το κρεμμύδι, τις πιπεριές, την κάππαρη, τις ελιές, το ξίδι, ελαιόλαδο και αλατοπίπερο, και ανακατεύουμε.
- Σε ένα ρηχό πιάτο απλώνουμε τη σκόνη της κριθαροκουλούρας και ρίχνουμε από πάνω τη σαλάτα.
- Χοντροτρίβουμε με το χέρι πάνω από τη σαλάτα την ξινομυζήθρα, αραδιάζουμε εδώ κι εκεί τα κομμάτια κριθαροκουλούρας και πασπαλίζουμε με μερικά φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης (ή με ξερή ρίγανη).
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 147.