10'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
2 ημέρες
αναμονή
Σύνολο: 2 ημέρες και 30'
Υλικά
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το τσάτνεϊ κάππαρης σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το τζίντζερ και το σκόρδο για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι.
- Σβήνουμε με το ρυζόξιδο και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Ρίχνουμε την κάππαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να σωθούν τα πολλά υγρά.
- Προσθέτουμε τις σταφίδες, ανακατεύουμε και βράζουμε μέχρι να έχουμε ένα τσάτνεϊ με δεμένο σιρόπι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 153.